PUDER OBRVE

Neka Vaše obrve budu korak ispred svačijih

Svi tretmani

MIKROPIGMENTACIJA obrva

Mikropigmentacija obrva

Majstor mikropigmentacije u StarMedicu je Zhanna Soltaniyanova.

Završila je ICOLOR akademiju u Sankt Petersburgu i postala Master mikropigmentacije obrva, usana, kapaka. Akademija proizvodi svoje pigmente koji se koriste u našem salonu za procedure obrva, usana i kapaka.

Mikropigmentacija obrva

Šta je mikropigmentacija (mikropigmentacija obrva)

Mikropigmentacija predstavlja estetsku proceduru namenjenu korigovanju i ulepšavanju određenih nedostataka na licu. To su obrve, kapci ili usne. Unošenje pigmenata pomoću aparata i igle u kožu dubinom 2mm. To je zapravo trajna šminka i može trajati od 2-2,5 godine.

Po čemu se razlikuje od Japanskog iscrtavanja?

Mikropigmentacija obrva je u stvari senčenje obrva i daće vam efekat lagane senke na obrvama. Ukoliko želite lep oblik obrva, popunjen senkom za obrve u Vašoj idealnoj nijansi, onda je mikropigmentacija ili puder tehnika baš za Vas.

Procedura Mikropigmentacije

Master mikropigmentacije mora da zna proporcije lica, tip i ton kože, da pravilno izabere boju pigmenta, koja takođe mora da se dopadne klijentu. Uvek predlažemo da klijent prvo dođe na konsultacije koje su besplatne, na kojima se dogovoaramo o debljini obrva, nakon toga određujemo oblik. Oblik se prvenstveno iscrtava olovkom za obrve i tek nakon što klijent potvrdi da je to željeni oblik, krećemo sa iscrtavanjem obrva pigmentima. Pigment koji koristimo je uvek prilagođen boji prirodnih obrva. Međutim klijent mora da bude spreman da je boja i do 50% tamnija odmah nakon procedure.Procedura traje do 2h. Od 4-7 dana kreće proces perutanja i prilagođavanja pigmenata.Na korekciji koja se radi od 15-30 dana, Master će samo dopuniti tačkice mikropigmentacije koja će trajati od 2-2,5godine.

Nešto o pigmentima koje koristimo

Koristimo pigmente sa ICOLOR Akademije iz Sankt Petersburga. Icolor pigmenti su kompozitne, a to znači da u sastavu imaju kobinaciju organskog, i neorganskih komponenata. Pigmenti su antialergijski i testirani su u laboratoriji. Osnova im je glicerinska sa dodatkom prirodnog ekstrakta Hamma melis koji pomaže u regeneraciji kože i imaju antibakterijsko dejstvo. Sastav Icolor pigmenata:

 • oksid titaniuma
 • dioksid titaniuma
 • sintetički komponent (crveni, žuti i narandžasti).

Zašto su kompozitni pigmenti bolji

 • imaju veću paletu boja
 • mogu da se lako odstrane laserski ili kiselinskim remuverom
 • postojanost boje
 • lagodni su za bilo koji aparat ili ručnu metodu
 • lako se prilagođavaju u koži.

Ko ne smeda radi mikropigmentaciju obrva

 • dugogodišnji alkoholičari
 • hepatitis
 • dijabetes
 • judi sa kožom koja je podložna stvaranju keloidnih ožiljaka
 • sa progresivnim stadijumom psorijaze

Mikropigmentacija obrva-posttretman

Kao što smo već pomenuli od 4-7 dana kreće proces perutanja i prilagođavanja pigmenta, koji bi do 80% trebao da ostane u koži. Posle procedure, obrve ne smeju da dođu u kontakt sa vodom. U narednih par nedelja je potrebno izbegavati teretane, saune i solarijume. Ne nanose se nikakve kreme, već se čeka da prođe proces regeneracije koji traje do dve nedelje. Tek nakon tog vremena videće se prvi rezultati procedure, a nakon korekcije prvi i konačni rezultati. Konačni rezultati takodje zavise od kvaliteta kože klijenata. Kod izuzetno čiste i porculanske kože efekat se može zadržati i duže.

Sigurnost materijala koji se koristi

U našem salonu se koriste sterilizatori i materijal za jednokratnu upotrebu. Predlažemo da klijent prvo dođe na konsultaciju, da upoznate Mastera koji izvodi proceduru, kao i da vidite prostor gde se procedura izvodi.

Da li je tretman bolan

Prilikom rada koristi se lokalni anestetik koji znatno smanjuje bol, tako da je tretman minimalno bolan.

Koliko dugo traje boja?

Ovo sve zavisi od tipa koža. Ukoliko je vaša koža masnija, ukoliko se koriste jači losioni i preparati boja će kraće trajati. U svakom slučaju, osvežavanje boje radi se posle dve godine, a može i pre ukoliko se ukaže potreba.

 
Microblading

Probajte novu metodu Japanskog iscrtavanja obrva - 3D microblading. Ova metoda se razlikuje od drugih, jer daje efekat potpuno prirodnih obrva. Zakazite svoj termin jos danas, i dovedite Vase obrve do savršenstva. Pozovite 0113088885 i 0693088885 i zakažite tretman! www.starmedic.rs

Posted by StarMedic, kozmetički i frizerski salon on Thursday, November 2, 2017