Pure tretman

Čistoća koja inspiriše …

Svi tretmani

Čistoća koja inspiriše… Pure tretman je namenski tretman za aknoznu kožu, regulaciju sebuma, kao i za održavanje lipida u koži. Sa specijalno biranim sastojcima BABOR je usavršio Pure liniju i namenio je kako mladoj koži (pogotovo u tinejdžerskom dobu kada se i sam problem javlja), tako i zrelijim kožama uz potpuno balansiran izgled i anti age efekat (30+).

Kada se pH kože naruši, uglavnom dolazi do problema jer se na taj način narušava i lipidni sloj kože. Lipidni sloj nam je bitan jer nam on zadržava vlažnost kože, štiti nas od slobodnih radikala, infekcija i sprečava bakterije da prodru u kožu. Na osnovu toga, Pure tretman je zaslužan da održi lipide u koži, kako se sam pH ne bi menjao, a ujedno sprečava da se bakterije razvijaju u koži.

Postupak:

Nakon same ekstrakcije, nanosi se ampula koja ima antibakterijsko svojstvo, a nakon nje maska koja smiruje kožu od iritacija i ima efekat hlađenja i dezinfekcije. Lagana tekstura kreme prijaće koži, uz umirujuće efleraž pokrete.

Aktivni sastojici Pure linije su:

  • Alpine stem ćelije (alpska ruža) – štite ćelijski DNK , prevencija od prevremenog starenja
  • Osmo Tec - čini obradu sastojaka u koži efikasnije i time stvara osmotsku ravnotežu u ćelijama
  • Hamemelis - astrigent
  • Rastavić - astrigent i utiče na brže zaceljenje rana
  • Čajno drvo - antibakterijsko dejstvo
  • Vitamin B sa niacinom - reguliše sebum u koži
  • Vitamin E - štiti od slobodnih radikala i zadržava lipide na koži
  • Ulje makadamije i jojobe - štite kožu od dehidratacije
  • Pantenol i alantoin – ima umirujuće dejstvo

Pure linija u svom asortimanu nudi 24-časovne kreme (daily purifying cream, intense purifying cream i pure anti-age cream (30+)), masku (pure intense purifying mask), ampule (purifying fluids) i losion (pure purifying anti-age lotion (30+)).

U kombinaciji sa kućnom negom sam efekat tretmana se pospešuje i rezultati mogu biti odmah vidljivi. Naša preporuka je krema koju nanosite ujutru i uveče nakon čišćenja kože, koja vas štiti od bakterija i sprečava njihov razvitak, a ujedno reguliše pH kože, kao i da jednom mesečno aplikujete sedam dana u nedelji ampule koje su od čistih biljnih ekstrata, deluju antibakterijski i ubrzavaju efekat tretmana, koje se nanose pre kreme. Tretman bi trebalo ponavljati jednom mesečno, a ukoliko su akne mahom izražene na koži možete i dva puta mesečno, kako bi se koža pročistila i dovela do savršenstva.